Премиерът Борисов: Разпоредих на строителните инженери да обяснят, че се извършват аварийни дейности по почистването на коритото на река Вит

Снимки: Пламен Стоименов

Тази сутрин проверих напредъка по строителните дейности по АМ "Хемус". В днешно време няма технология, която да ни позволи в кратки срокове да приключим мащабните строежи. Всичко иска много усилия и години работа. Ако беше лесно - досега да е направено. Това написа със фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Той коментира твърденията на "природозащитници", че властите използват баластра от коритото на река Вит край село Торос за строежа на магистралата и по този начун унищожават водния басейн. (Разговорът по темата започва на 8:34 мин. във видеото.)

"Разпоредих на строителните инженери още днес да извикат природозащитните организации при участъка край р. Вит, да им обяснят, че се извършват аварийни дейности по почистването на коритото на реката. При обясненията, които получих - строителните инженери ме увериха, че със заповед на областния управител се почиства територията около мостовите съоръжения и коритото на реката, за да не бъде копрометирана целостта на мостовите съоръжения. Ако бъдат установени действия извън обхвата на заповедтта на областния управител, виновните ще бъдат санкционирани", обясни Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България