Премиерът Борисов се срещна с първия председател на Европейския съвет

Снимка: МС

Херман ван Ромпой е готов да помага на България за председателството на ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов се е  срещнал с първия председател на Европейския съвет Херман ван Ромпой, съобщиха от правителствената пресслужба. "Образованието е приоритет, категоричен ангажимент на правителството", заяви Борисов по време на разговорите с Рампой. Премиерът изтъкна още, че двамата имат възможност да се срещнат в МС на един от най-българските празници, какъвто безспорно е Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24-ти май.

Борисов прие сърдечните поздравления на Херман ван Ромпой за третия му премиерски мандат, след което запозна своя гост с основните приоритети, върху които кабинетът ще работи през следващите четири години. Той обърна специално внимание на финансовата дисциплина на страната ни и на стремежа да се развива икономиката.

По време на срещата беше обсъдена ситуацията на Балканите. Тема на разговор беше и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. Херман ван Ромпой отбеляза, че България е постигнала много добри резултати. Той подчерта, че с удоволствие ще помага на страната ни за председателството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България