Премиерът Борисов: Търговският регистър ще работи напълно до сряда

Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия, заяви министър-председателят

Сайтът на Търговския регистър се срина заради проблем с дискове на сървърите, но ще бъде напълно възстановен до сряда. „Виждате има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия. Да, не е приятно, но пък всички работят активно, за да обезопасим системата“, заяви министър-председателят. Що се отнася до исканото от БСП извънредно заседание на парламента по този въпрос - извънредно е за тези, които са по почивки, ние сме на работа - това коментира пред журналисти в Стара Загора премиерът Бойко Борисов.

Заедно с кмета Живко Тодоров и областния управител Гергана Микова той извърши проверка на изпълнението на част от проектите, които се реализират по ОП „Региони в растеж”. Те се финансират с около 60 млн. лева и са насочени към подобряване на пътната и образователната инфраструктура и места с голямо обществено значение. Премиерът заяви, че е доволен от изпълнението на проектите и че след тяхното финализиране, градът ще стане един от най-красивите в България.

Банковият сектор и застрахователният сектор имат гаранционни фондове и целта е при възникнал проблем тези фондове да компенсират потърпевшите. Това означава, че самият бизнес поема щетите, а не държавата - каза премиерът Бойко Борисов по повод на фалиралия кипърски застраховател „Олимпик“. "Ще положим всички усилия да помогнем, до колкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация", каза още премиерът.

Въпреки това на 20 август от 9:30 часа Борисов свиква среща с финансовия министър Владислав Горанов и специалисти от Комисията по финансов надзор, за да обсъдят ситуацията.

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България