Премиерът Борисов: Цялата информация за горивата - от танкера до бензиностанцията, е в Контрабандния център (СНИМКИ)

Направихме Контрабандния център, защото се оказа, че както в битката с цигарите и алкохола, институциите работят една по една. Тук се намира цялата информация - агенти, шпиони, масиви, всичко е на едно място. Всички много работят, но поради липсата на стиковка, ефектът не е този, който ни се иска. Това каза в началото на представянето на системата за видеонаблюдение на горивата премиерът Бойко Борисов.

„За широката публика не знам какво е известно, но понеже и за законодателната не е известно, чуваме приказки как са изпуснати милиарди, за това сме поканили и депутати. Хубаво е политиците да си мерят приказките, първо да проверяват, след това да говорят. Вчера чух пак обратните тези - защо да показваме на българските граждани пътя на горивата“, коментира Бойко Борисов.

„Ще покажем пътя на горивата от танкера до бензиностанцията, какъв е пътят, как се контролира, и какви мерки сме взели за превенция“, заяви премиерът.

„След това да се дадат препоръки, а ако някъде има празнота - да се надгради“, каза още Бойко Борисов.

Очаква се с новоизградения център да се изсветли сивия сектор с търговия с горивата. Камери ще записват движението на кораба, неговото име, географското положение и какво превозва. Информацията ще се пази на специални сървъри, обясни на презентацията говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Очаквайте подробности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България