Премиерът Борисов: F-16 ще са авторитет за всички в региона

Снимка: Фейсбук/ Бойко Борисов

Партньорите ни имат F-16, блок 50, а ние ще имаме най-новата модификация - блок 70, което ще е авторитет за всички в региона. Това коментира премиерът Бойко Борисов на борда на Фрегатата "Верни" в последния ден от учението "Бриз" на Военноморските ни сили.

"Сега ще купим и кораби, няма къде да отидем. Между кораби и АМ "Хемус" избирам да правя "Хемус" на 100%. Ще има възможност да си изпълним и ангажимента към моряците", каза министър-председателят, цитиран от "Фокус".

"Разбирате защо харчим пари", коментира премиерът. Той изрази надежда в следващите три - четири месеца да завършат поръчките за корабите, но уточни, че и за поддръжката им трябват доста пари. "5 милиарда им трябват на Военноморските сили, за да са доволни. Много години са загубени и не е правено нищо", каза той.

По повод въпросите на БСП защо ще се плаща за самолетите, премиерът заяви: "Защото ми омръзна техните вересии да плащам. И мисля, че това е най-грешното и най-грубото отношение към другия политически опонент. Помните Станишев, когато си тръгна, отново увеличи пенсиите. Вторият път, когато си тръгна Орешарски, вдигна с 280 млн. лева парите и всяко правителство започва да плаща борчовете на предишното. Не само Пантерите, Спартаните, Кугърите, тези фрегати бяха купени през 2009 година без агрегати да стоят на пристанището", заяви Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България