Премиерът вдигна мерника на шефовете на МВР в Перник, Русе, Пазарджик и Пловдив заради контрабандата на цигари

Бойко Борисов

Ако не се променят резултатите в борбата с контрабандата в Перник, Русе, Пазарджик и Пловдив, ще сменя директорите на областните дирекции на МВР, каза премиерът Бойко Борисов след конгрес „Миграция и интеграция: влиянието върху жените“, организиран от ЕНП Жени, предаде „Фокус“.

"Казвам една хубава новина, че цигарените компании отчитат битката с контрабандата на нелегални цигари в Европа и в България тя е рекордно ниска - 8%", коментира още Борисов.

„Доста по-добре сме от всички големи европейски държави“, подчерта той.

„Забелязвам ръст в Румъния, Холандия и се надявам колегите там да вземат мерки“, каза още премиерът.

„Затворили сме всички канали, като се има в предвид огромната ни граница със Сърбия и Македония, предполагам, че оттам някъде влиза нещо“, посочи той.

„В България контрабандата намалява - рекордно ниска е, в Румъния и Холандия се увеличава“, обясни Бойко Борисов.

„Полагаме огромни усилия в битката със всички контрабанди - на алкохол, горивата, захарните изделия, навсякъде“, подчерта премиерът.

„В Перник контрабандата е 8% и тя вдига резултата на България до 8%. В София е 4%, който е двумилионен град, полицията се е справила средно изключително добре“, поясни той.

„Затова сумарният ни резултат е 3,7 млрд. лв. повече в бюджета, така че тези, които ни искат оставката, да кажат защо не са ги събирали преди“, допълни министър-председателят.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право