Премиерът в оставка: След изборите политическата класа да обединим усилия (запис на цялото интервю)

Ще дойдат изборите и ще отминат. Едни ще са първи, а други втори. При тези отношения на политическите партии на тотално отричане виждаме, че всички те изброяват с кого не могат, не искат или няма да се коалират, а не казват с кого могат, това каза премиерът в оставка Бойко Борисов в предаването "Панорама" на БНТ.

На въпрос дали е изключено напролет да има коалиция „ГЕРБ-БСП“ той отговори: Аз като им слушам обидите, като им слушам приказките, понеже съм вече от доста време, трудно мога да приема че има по-опитен от мен в тази дейност. Минало ми е много през главата. С много хора съм се карал, много хора съм обидили и съм стигнал до извода, че трябва да внимаваш какво говориш, че утре трябва лижеш там, където си плюл.

По думите му, ако парламентът е така шарен, както се очертава предстои тежка политическа криза и невъзможност да се направи правителство. С месеци ще стоим така докато народът разбере, че трябва да вземе една тояга и да ни изпъди всичките. Не само, които са в парламента, а които са и отвън. Разбирам, има политически тези и всеки ще си ги защитава. Но с тези нападки и обиди и това, което си позволяват да говорят, те не се държат нормално като политици и европейци, заяви Борисов.

Нашата мисъл трябва да бъде как след април, в този много тежък свят, където ние сме остров на стабилност, как да градим. Макроикономическите рамки на държавата никога не са били толкова добри, направи се много и трябва да надградим. И тук трябва политическата класа да обединим усилия, защото би било голям успех за държавата, призова премиерът в оставка.

https://www.youtube.com/watch?v=7TXSDYDnudg&ab_channel=BoykoBorissov

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика