Премиерът за инцидентите със самолети: Хубаво е някой да поеме вината, не само правителството

„За съжаление инцидентите със самолети в страната се случват по време на тренировка. Хубаво е някой да поеме вината и да каже, че толкова години съм бил шеф на ВВС, сигурно и аз имам вина. Не, само правителството, само Борисов, само министъра“.

Така отговори министър-председателят Бойко Борисов на журналистически въпрос за последните инциденти с пилоти, съобщиха от Министерски съвет.

Премиерът, който е на посещение в Кърджали допълни, че подобни случаи има и в други държави.

Борисов коментира, че е разпоредил на кмета на Царево да задържи изпълнението на решението на Общинския съвет за Силистар, в качеството си на лидер на партия ГЕРБ, а не на министър-председател.

Премиерът Борисов се аргументира с това, че изпълнението на това решение трябва да стане, когато бъде изяснено какви са точно претенциите на еколозите, предаде БНР. Все още той не е разговарял в качеството си на премиер с областния управител на Бургас, който вече има правомощията да спре изпълнението на решението на Общинския съвет, но обществеността трябва да бъде успокоена, беше категоричен премиерът Бойко Борисов.

Той коментира и информацията, че Турция е готова да строи атомна централа близо до нашата граница на Южното Черноморие: "Нямам такава информация". В същото време Борисов обясни, че има интерес от турска страна да се изкупува ток от АЕЦ "Белене“, ако атомната централа бъде построена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България