Премиерът: Малки партии се лепят като кърлежи към конфликтите в съдебната система

Обещал е подкрепа на Лозан Панов, но да не се обслужват политически формации

"Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието и като кърлежи се прилепят към тях малки политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система", заяви премиерът Бойко Борисов в Шумен.

"Казах и на г-н Панов по-рано днес, че по всички теми на съдебната система може да се разчита на мен, но да не се обслужват политически партии. Аз съм оптимист. Ще намерим най-доброто решение и реформата в съдебната система няма да бъде просто дума, защото хората искат бърз процес и справедливост. Ако въпреки различията си гледаме напред в една посока, ще имаме добри резултати", каза още Борисов.

На въпрос дали на срещата са обсъждали срещата между Сотир Цацаров и Сашо Дончев, Борисов отговори, че е по-притеснен от срещите на омбудсмана Мая Манолова и на шоумена Слави Трифонов с Корнелия Нинова. Премиерът припомни концерта на "Шоуто на Слави" на Орлов мост, който по думите му е предизвикал тежки негативни настроения срещу ГЕРБ преди парламентарните избори.

"И госпожа Нинова после говори за парарелна държава - ето това е параралена държава", посочи Борисов. Що мен никой не ме покани през това време в ЦУМ на среща, щях да се почувствам поласкан, попита шеговито премиерът.

Довчера за Патриотите госпожа Нинова, с цялото ми уважение към нея, казваше, че са им единствен възможен партньор, припомни Борисов по повод позицията на лидера на БСП относно скандалите с нацистки поздрави на снимки на представители на "Обединени патриоти".

Той обяви за напълно неприемливо шегуването с концентрационни лагери и нацистка идеология. "Същото обаче важи и за тези, които се шегуваха с лагерите в Белене, в Скравена и с милионите жертви на Сталин", допълни Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/1990684827826244/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България