Премиерът направи инспекция на строителството на магистрала „Хемус“ (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов направи инспекция на строителството на автомагистрала „Хемус“ между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“.

„Колко ни е красива държава ни и колко трудно е строителството. Колко скална маса, колко нещо трябва да се извози. Защото после като стане готово, всички казват – „лесно“, заяви той при огледа на извършваните дейности.

"Пътуваме от Търговище в посока Шумен - отсечката, на която поставихме начало по това време миналата година. Участъкът е с дължина 16 км", обясни икономическият зам.-министър Нанков. "В източната част на трасето има на две места археологически разкопки, заради което колегите поискаха 2 месеца удължаване на срока за изпълнение", добави той.

"При Ябланица вече асфалтират и двете платна, до 10-15 дни ще сложат мантинелите и маркировката", напомни Борисов.

По време на инспекцията министър-председателят бе с министъра на финансите Владислав Горанов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Строителният екип ги запозна с етапа, на който е изграждането на 207-метровия мост по трасето.

Участъкът между пътните възли „Буховци“ и „Белокопитово“ на АМ „Хемус“ е 16,32 км и трябва да е готов през 2021 г. Първата копка беше направена точно преди година - на 16 август 2018-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България