Премиерът Огнян Герджиков опитал от прочутия еленски бут на туристическата борса

След официалното откриване на най-голямото туристическо изложение в България ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО, служебният премиер Огнян Герджиков и министърът на туризма в служебното правителство Стела Балтова са посетили еленския щанд.

„Опитаха от нашите специалитети - кашкавал, сирене, еленски бут, вино на избата в село Марян, новия натурален сок „Дивус“ и дадоха ласкави оценки за качеството им", информираха експерти от община Елена.

Те подарили на Огнян Герджиков сувенир, изработен от еленския грънчар Валентин Димитров.

В Интер Експо център–София бе открита 34-та Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО. Над 40 български общини и 350 туристически компании участват с най-доброто и интересното в своя регион.

На щанд от 12 кв. метра община Елена подобаващо представя с успешното сътрудничество на Местен съвет по туризъм, хотелиери, ресторантьори и местни производители своите туристически дадености – природни забележителности, културно-историческо наследство, традиции, занаяти, местни продукти.

"Акцент в представянето на Елена тази година е отлично развиващият се кулинарен туризъм с традиционните местни празници - на еленския бут и меда от Еленския балкан. За по-атрактивното представяне на града на място работи майстор–занаятчията Милчо Бонев, чиито гравюри върху липа и череша вече предизвикват определен интерес сред посетителите на борсата.

За поредна година те ще имат възможност да изпробват късмета си и в специално организираната от Община Елена томбола с много награди, предоставени от хотелиери, занаятчии и производители", съобщиха от общинската управа на балканското градче.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България