Борисов: Наредил съм ги така: „Америка за България“, Руската федерация, НАТО

Днес съм наредил срещите си така: „Америка за България“, Руската федерация, НАТО.“ Това каза премиерът Бойко Борисов, след като заедно с руския посланик Анатолий Макаров преряза лентата на 75-ото издание на Международния технически панаир.

Тази година страна партньор на изложението е Руската федерация. Преди това Борисов разгледа Голямата епископска базилика в Пловдив, чието експониране се финансира от фондация „Америка за България“, а след това му предстои среща с председателя на Военния комитет на НАТО. След репликата за реда на срещите си Борисов показа с жест как шпионите са навсякъде.

„Това, което държавата е трябвало да направи, сме го свършили – ръст на икономиката 3,5%, всички световни кредитни агенции повишават кредитния рейтинг на България, уверено вървим към чакалнята на Еврозоната, откриват се нови и нови работни места, и то високотехнологични, и неслучайно партньорите на панаира говорят за развитие на иновациите“, каза в словото си при откриването на панаира Борисов.

В тазгодишното издание на Есенния технически панаир участват близо 600 фирми от 34 държави.

Преди това Борисов заедно с президента на „Америка за България“ Нанси Шилър инспектира реставрация на Голямата епископска базилика. "Нашите политически опоненти много обичат да казват, че сме дали милиарди за самолети, за F-16, но в същото време дружбата ни със САЩ не върви само по линията на военните бази в България, съвместни учения и всичко, което свързва отбранителната мощ на държавата. За радост, с тях правим и други неща, които най-много на мен ми харесват - археология, културата, историята. Милиони наляха и "Америка за България", и държавата, и общината в различни обекти", каза премиерът.

Борисов и Шилър разгледаха и обновения площад „Централен“, както и новата галерия на ул. „Гладстон“, след което пермиерът обясни, че това посещение е планирано и няма нищо общо с изборите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България