Премиерът: Поне 10 завода в Габрово и Севлиево решиха да направят нови инвестиции

„Поне 10 завода в Габрово и Севлиево решиха да направят нови инвестиции, когато им обещах магистрала „Хемус“ догодина да стигне до Плевен и Ловеч“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на официалното откриване на модернизирания завод за санитарна арматура „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево.

Премиерът Борисов посочи, че активно продължава работата по строителството на пътен възел „Боаза“ по магистралата, а до края на годината ще бъде готов изцяло и обходният път на Габрово. „Така че от Севлиево да може да ходите до „Тракия“, „Марица“. Имате ли и магистрала „Хемус“, ще видите каква голяма разлика ще има в начина ви на живот“, изтъкна още министър-председателят.

Пред служителите и ръководството на компанията премиерът Борисов подчерта, че благодарение на тяхната работа, Брутният вътрешен продукт на страната се повишава. „Благодарение на индустрията, икономиката, ние имаме тази възможност. Ако не се работеше така добре, ако не се вдигаше БВП, това не можеше да го направим“, допълни още министър-председателят.

През последните 3 години компанията „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево е инвестирала в модернизация над 62 милиона лева., а за цялото си съществуване от 1992 г. – над 300 милиона лева. Обновяването на завода ще доведе до увеличаване на капацитета на 6,5 млн. бр. продукти. В компанията работят 3200 души, а иновативните продукти се изнасят в над 100 държави.

На път към Севлиево Борисов инспектира строителните дейности на обходния път на Габрово, който ще бъде готов до края на годината. "Българските граждани имат нужда да карат по хубави пътища. Това е прекрасно за икономиката и индустрията", каза той.

Това е един мащабен проект, който води към бъдещия тунел под Шипка, припомни премиерът. Само преди половин година работниците взривяваха тунела, а днес - осветлението вече е монтирано и се поставя асфалт. Прекрасни са строежите на важни инфраструктурни обекти като автомагистралите „Хемус“, „Струма“ и ключови обходни пътища, където хората не спират да работят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България