Премиерът се отказва Правителствена да става детска болница

Болница "Лозенец" ще премине от МС от МЗ

Как ще коментирате отказа да бъде трансформирана болница Лозенец в детска болница –

"Това не съм го очаквал. Защото, от една страна, болница на властта с гръмкото име правителствена, независимо че се ползва и от президентството, и от парламента, и от съдебната система. Мислех, че ако направим детска болница, каквато нямаме, това е едно добро решение. Срещнах такава яростна съпротива, каквато не съм очаквал." Това отговори премиерът Бойко Борисов в Брюксел на въпрос за отказа да бъде трансформирана болница "Лозенец" в детска болница.

"Да приемем, че има някакви аргументи – студентите, преподавателите. Затова – ок. Не считам, че МС или администрацията на МС, или инспекторатът на МС са компетентни да управляват болница. Затова ще настоявам пред парламента да променят само само чл. 5, да не е правителствена. Щом искат да остане такава, каквато е, нека остане. Ще сменим нашето решение, да не е детска. Нека си остане университетска", заяви Борисов.

"Дори, като се прибера, ще се опитам с финансовия министър да оправим част от дълговете, ако е възможно, разбира се. Но държа да отиде към Министерство на здравеопазването. Там са компетентните органи, контролът. И както всички останали болници просто да се казва болница „Лозенец“, да се махне правителствена, защото ме дразни", добави премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве