Престъпленията с участието на българи в Гърция зачестяват

Снимка: Архив

Зачестиха случаите на извършени престъпления от български граждани в Гърция. Полицията задържа няколко лица за обири в различни райони, други се издирват. Въпреки информацията в медиите, българи често нарушават закона и внасят акцизни стоки в Гърция, съобщава БНР.

В област Месания гръцката полиция издирва 32-годишна българка с извършени поредица кражби от магазини. Пръстови отпечатъци от местата на престъпленията посочиха самоличността на българката. Информацията е пусната по всички гранични пунктове.

На остров Родос сред тригодишно издирване арестуваха 26-годишен българин, който според полицията е ръководил банда за обири. Кражбите са извършвани от домовете на граждани, от хотели и дори магазини. Прокуратурата повдигна обвинение и за организация на престъпна група.

В град Драма днес задържаха група от малолетни лица, извършили множество обири в района. Сред тях е и един 16-годишен българин.

През седмицата в ръцете на гръцката полиция попаднаха и българи за трафик на нелегални мигранти.

Много случаи на нарушения за внос на недекларирана акцизна стока се отбелязват и на граничните пунктове. Наред с глобата за внос на цигари, алкохол и бензин, се конфискуват и автомобилите на нарушителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право