Престъпник с 19 присъди отново отива на съд, ограбил възрастен човек от старчески дом

Окръжната прокуратура в Благоевград отново внася в съда обвинителен акт срещу рецидивист, който има 19 присъди, но въпреки това продължава да върши престъпления. Този път е нападнали ограбил дядо от старчески дом в Благоевград.

Обвиняемият С.Х. (на 41 години) е осъждан 19 пъти за престъпления против собствеността, като са му налагани различни по вид наказания.

Осемдесет и пет годишният Б.Н. живеел в Дома за стари хора в кв. „Струмско“ в гр. Благоевград. Около 11:30 ч. на 19.08.2019 г. възрастният мъж излязъл с намерение да отиде до банка в града, за да внесе на сметка сумата от 1 000 лева. За целта използвал градски транспорт и слязъл в близост до сградата на ОД на МВР гр. Благоевград. Тъй като не познавал добре града решил да попита някой за местонахождението на банката.

Около 12 ч. Б.Н. срещнал С.Х., който се ангажирал да му помогне. Двамата се отправили към бул. „Васил Левски“, като в района на ЦКБ Х. му казал, че трябва да изчакат да свърши обедна почивка.

Обвиняемият попитал възрастния мъж дали носи в себе си пари. Тогава Б.Н. извадил от джоба на анцуга си торбичка със сумата от 1000 лева и я показал на Х. Рецидивистът издърпал от ръцете му парите, побягнал по улицата, след което се качил в такси и се отдалечил от местопрестъплението. На следващия ден той разбрал, че го издирват и решил да се предаде сам в полицията.

На 23.08.2019 г. Х. предал доброволно на органите на полицията 400 лева, като заявил, че това е част от сумата от 1 000 лева, която е взел от непознат за него „дядо“ в близост до ЦКБ, след което избягал. Парите са били върнати на пострадалия Н. В хода на разследването е било извършено разпознаване на извършителя на престъплението С.Х.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право