Пречиствателна станция за 5 млн. лв. откриха в благоевградската пивоварна

Пречиствателната станция за отпадни води в Пивоварна „Пиринско пиво” бе официално открита в Благоевград. Инвестицията за модерното технологично съоръжение е в размер на 5 милиона лева, а инвеститорите са собствениците от „Карлсберг България” АД.

„Тази нова придобивка е част от нашата дългосрочна стратегия да се грижим за околната среда. Продължаваме нашата „Зелена линия” да сме екологичен фактор и няма да спрем да инвестираме в тази посока. Подкрепяме подобни инициативи и на парковете „Рила” и „Пирин”, няма да спрем и кампанията ни „Реновирай градинката в квартала”, заяви Деян Беко, главен изпълнителен директор на „Карлсберг България”.

Той се похвали пред гостите с отлични резултати на местната пивоварна, като уточни,че от началото на тази година бирената марка „Пиринско” е с дял от 17,2% на пазара, което я прави бирен бранд №1. Деян Беко благодари на ръководството на община Благоевград за разбирането и подкрепата на дейността на пивоварната. Ръководството на компанията каза,че за тях е приоритет опазването на околната среда, както и намаляването на потреблението на вода и електрическа енергия. От компанията съобщиха още,че такава пречиствателна станция ще се строи и в Шумен.

Гости на церемонията бяха областния управител Бисер Михайлов и заместник-кметовете на общината – Христина Шопова и Янко Янков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони