Пре-акселератор ще помага на желаещи да започнат свой бизнес

Нов проект ще подпомага хората от Североизточна България да задвижат идеите си по модерен и работещ модел, за да ги превърнат в успешен бизнес. Това е задачата на създадения от Сдружение Бизнес агенция в партньорство с община Варна, ЦПО "Екселиа", Сдружение "Български Бизнес Форуми", Сдружение "Споделено Работно място -Варна" и Сдружение "Варна-Европейска Младежка Столица" Бизнес пре-акселератор на Североизтока. Експерти и консултанти организираха серия от срещи в региона, на които да разяснят на хората услугите, които предоставят на желаещи да стартират свой бизнес.

В информационната среща във Варна се включиха почти 100 души. На нея стана ясно, че предстоят обучения по предприемачество в малки групи с различна програма, съобразена с нуждите на участниците, лични консултации с опитни експерти и ментори. Подкрепа за подготовка на собствен бизнесплан и финансиране ще получат 260 души, основно безработни и неактивни, половината от които на възраст до 29 г.

Пре-акселераторът се фокусира и върху безработни над 54 г. и хора с различни затруднения, като целта е да се стимулира тяхната инициативност в посока, съобразена с реалните нужни на региона, обясниха организаторите. Те ще представят и в Добрич, Шумен и Силистра проекта, финансиран от ОП "Развитие на човешките ресурси" с 356 725,60 лв. Желаещите да участват, могат да подават заявки и на платформата www.pre-accelerator.bg.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България