Прибраха в ареста чичо и племенник, обвинени в сводничество и пране на пари

Снимка: Архив

Окръжният съд изменил първоначалните мерки

Задържане под стража постанови Окръжният съд в Разград в четвъртък за 41-годишния Дамян П. и племенника му Александър А., които бяха арестувани преди седмица за сводничество, трафик на жени и пране на пари.

От пресслужбата на съда съобщиха, че делото е гледано след протест на прокуратурата срещу мерките, наложени от Районния съд. Чичото първоначално е пуснат под домашен арест, а 21-годишният му племенник срещу парична гаранция от 10 000 лв.

Както „Труд” съобщи, двамата мъже от силистренското село Бабук бяха арестувани при спешна операция на полицията в Разград, която следяла дейността им. Без да има потвърждение към момента, има версия, че е получен сигнал за извеждане на жена зад граница, което принудило полицията да действа.

Претърсени са били адреси в Разград, Хасково и Силистренско.

Иззети са били към 700 грама златни накити, сериозни суми в евро и лева, телефони, автомобили и други, ползвани за престъпна дейност.

Разградският окръжен съд намира, че са налице всички предпоставки за вземане на най-тежката мярка за задържане, съобщиха от съда. По-възрастният мъж е бил осъждан 4 пъти, но реабилитиран. Той се грижел сам за трите си деца, но определената от съда мярка ще осигури законосъобразното протичане на досъдебното производство, смятат магистратите. Александър пък бил с чисто съдебно минало, но от събраните на досъдебното производство доказателства се установявало наличието на реална опасност да извърши престъпление.

Определението на съда не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право