Прибраха 109 литра контрабандна ракия от дома на жена във Вършец

Снимка: Архив.

Служители на МВР откриха над 100 литра незаконен алкохол в къщата на жена във Вършец. Скоросмъртницата е конфискувана, а по случая тече проверка, съобщиха от полицията в Монтана. Нелегалният склад е бил разкрит при специализирана полицейска операция за противодействие на контрабандата, съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол.

В сряда в Районното управление на МВР във Вършец била получена информация, че лице продава в курортния град ракия без български бандерол. При започналото издирване пазителите на реда влезли в частен дом във Вършец, обитаван от 75-годишна Василка И. При проверката полицаите намерили 109,5 литра алкохол. В къщата пристигнали и служители на Дунавската митница и измерили съдържанието на алкохол в съдовете. Уредът отчел етилов алкохол от 44% до 58%.

Ракията е предадена на униформените от 55-годишната Катя Д. – роднина на стопанката. По случая е образувана преписка. На замесените в съхраняването на контрабандната стока са наложени административни наказания от митническото звено в Лом. Работа по изясняването на случая продължава Районното управление на полицията във Вършец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право