Приемат заявления за подпомагане от общинския фонд „Инвитро” в Търговище

Снимка: Архив

До края на март в Община Търговище тече първият за годината прием на заявления за подпомагане от местния фонд „Инвитро”. Кандидатите трябва да са с постоянен и настоящ адрес на територията на община Търговище през последните три години, да нямат задължения към държавата и местната хазна, да са здравноосигурени, да не са осъждани за престъпления от общ характер и поставени под запрещение, както и да е налице доказан стерилитет, лечим единствено с методите на асистираната репродукция, гласи правилникът за подпомагане.

Комисия ще разгледа исканията за финансово подпомагане в срок до 15 април. Всяка от одобрените двойки ще получи до 2 500 лв. за изследвания и процедури.

Ако кандидатите са повече от предвидените средства, с предимство ще са тези, които не са ползвали държавно подпомагане и до момента не са вземали пари от Общинския фонд. Вторият прием на документи за 2018 г. в Търговище ще бъде през месец септември.

Миналата година общинският фонд подпомогна 9 семейства или лица, живеещи на семейни начала, а от създаването на фонда през 2012 г. досега, са родени 6 деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони