Бургас против бежански центрове

Снимка: Архив

Съветниците на Бургас гласуваха във вторник декларация против изграждане на бежански центрове на територията на общината. Става дума за центрове от отворен и затворен тип, уточниха местните депутати. Очаква се подобна декларация да приемат и общините, близо до турската граница, като Малко Търново и Царево. Декларацията за Бургас бе приета единодушно.

На сесията на общинския съвет бе дискутиран и въпросът за фалита на ФК Черноморец, в който общината е акционер. Преди броени дни стана ясно, че Съветът на директорите на дружеството е поискал обявяване на клуба в несъстоятелност заради липсата на постъпления, множеството дългове и големия брой кредитори.

Кметът на града Димитър Николов гарантира, че няма да се допусне строителство на сгради, небостъргачи, търговски център или каквото и да е върху терена на стадион „Черноморец“. По общ устройствен план, този парцел е предвиден само за спорт и ще остане като такъв, гарантира градоначалникът.

Отделно съветниците упълномощиха колегата си Константин Бачийски /Средна Европейска класа/ да сезира прокуратурата за проверка на процедурата по насъстоятелност, тъй като имали възражения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България