Приключиха преговорите между шведския и севернокорейския външен министър

Външният министър на Северна Корея и неговият шведски колега са приключили преговорите си, проведени в рамките на тридневното посещение на пхенянския първи дипломат в Стокхолм, предаде Ройтерс, като се позовава на официална информация.

Външното ведомство на Швеция заяви в свое становище, че „външните министри са обсъдили възможностите и предизвикателствата за продължаващите дипломатически усилия да се достигне мирно решение на конфликта на Корейския полуостров, както и двустранните връзки“. В разпространеното съобщение се казва също така, че Швеция е „подчертала нуждата Северна Корея да премахне своите ядрени оръжия и програмата за тяхната разработка“.

Пристигането на севернокорейския външен министър Ли Йон-хо в Стокхолм в четвъртък предизвика спекулации в някои медии, че в рамките на срещата със своя колега Маргот Валстрьом, ще бъде обсъдена срещата между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп, след като шведският премиер по-рано изрази желанието на страната му да бъде домакин на историческите разговори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят