Приключи проверката по случая с ген. Цанко Стойков, участвал в СРС-тата с президента

Във връзка с изнесената публично информация, относно проверка на КПКОНПИ за командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев извърши проверка по нареждане на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Това съобщиха от Министерството на отбраната.

В доклада на началника на отбраната генерал Андрей Боцев, който е и пряк началник на командира на ВВС, не се съдържа предложение за налагане на административно наказание на генерал-майор Цанко Стойков.

Доклада на генерал Боцев може да прочетете на интернет страницата на Министерството на отбраната.

Както "Труд" писа ДАНС са използвали специални разузнавателни средства (СРС) за подслушване на шефа на Военно-въздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Наблюдаващите прокурори са заключили „за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпната дейност на лице, заемащо висша държавна длъжност – президент на Република България, като установените евентуални престъпни действия не са свързани пряко със службата му.

От разпространените от Прокуратурата СРС-та ставя ясно, че президентът Радев, ген. Стойков и други военни са разговаряли за водена от КПКОНПИ проверка за конфликт на интереси на Румен Радев като шеф на ВВС. Сигналите за него са, че е купил апартамент на занижени цени в София, че е назначил Десислава Генчева за говорител на ВВС, която по-късно става негова съпруга, а службата е плащала квартирата й в Граф Игнатиево.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България