Приложение ни казва къде има ремонти

Снимка: Архив

Апликацията съобщава за катастрофи и спирания на вода или парно

Изпращат на всеки само информацията, която го засяга

Чрез мобилно приложение Столичната община ще дава важна информация на софиянци за промени в града. Абонатите на безплатната апликация “Гражданите” ще разбират за ремонти на ключови улици, промени в маршрути на градския транспорт, катастрофи, причиняващи задръствания, временни спирания на услуги като водоснабдяване и важни културни събития.

След регистрация на grajdanite.bg. всеки свалил приложението и попълнил адреса си ще получава информация специално таргетирана за него от общински служители. Те избират съобщението да се получава от живеещите в целия град или само от тези в определена част от него.

Общината си партнира с “Гражданите” в поддържането на приложението, което работи от 2015 г. То беше използвано за да стигат бързо сигнали до управата, но не и за съобщения от нея до гражданите. В момента го използват 113 хил. души. Те подават сигнали за лоша настилка, неправилно паркиране и др. За последните 10 г. сигналите за изоставени коли в София са 13 800, а 4334 от тях са получени през платформата от 2017 г. досега.

Обхвата на информацията през приложението ще се разширява. След 1 декември не само неговите абонати, а всички софиянци ще получават информация и за чистотата на въздуха от нови 22 общински сензора, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони