Принцеса Лея влезе в болница в много тежко състояние

Американската актриса Кари Фишър, известна с ролята си на принцеса Лея от сагата „Междузвездни войни”, е претърпяла сърдечна криза по време на полет от Лондон за Лос Анджелис.

60-годишната актриса е хоспитализирана в критично състояние със след сърдечен арест. Пътник в самолета й оказал спешна реанимационна помощ със сърдечен масаж и дишане уста в уста, разказват анонимни източници пред Франс прес.

Парамедици са посрещнали полета от Лондон, след като екипажът докладвал за пасажер в безсъзнание.

Братът на Кари Фишър увери, че тя получава отлични грижи, но уточни, че не може да определи състоянието й. По-рано вчера той съобщи, че тя е стабилизирана и е излязла от реанимация, но в по-късно интервю призна, че много подробности за нейното състояние и какво го е причинило остават неизвестни.

Фишър е потомка на „кралска династия” в Холивуд – родителите й са актрисата Деби Рейнолдс и покойният певец Еди Фишър. Ролята й на принцеса Лея от 1977 г. я изстрелва към славата. Тя се завръща в сагата и в продължението „Силата се събужда”.

Фишър работи като писателка и сценаристка, като е известна с откровените си разкази за борбата с психичното биполярно разстройство и пристрастеността към медикаменти, кокаин и алкохол.

Биографичната й книга „Пощенски картички от ръба” беше филмирана през 1987 г. с участието на Шърли Маклейн и Мерил Стрийп.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица