Принц Уилям не се притеснява, ако някое от децата му се окаже гей

Британският принц Уилям заяви, че за него не би било проблем, ако някое от децата му се окаже гей. Той по-скоро би се притеснил от това как би реагирало обществото по въпроса.

Принц Уилям направи своето изявление по време на посещение в Лондон на нестопанска организация, работеща с млади представители на ЛГБТ общността, които са бездомни или живеят във неблагоприятна среда, пише People.

Участник в дискусията, организирана от фондацията "Албърт Кенеди", го запита: "Ако някое от децата ви някой ден заяви "Аз съм гей, или аз съм лесбийка, как ще реагирате?"

"Знаете ли, мислил съм за това напоследък, тъй като други родители също ми обърнаха внимание на този въпрос. Никога не мислиш за това, докато не станеш родител и съм на мнение, че за мен абсолютно няма проблем", казва принц Уилям, "По-скоро се притеснявам не за тяхната сексуална ориентация. А за това как ще реагират и ще бъдат възприети от останалите и дали няма да бъде оказван натиск върху тях!"

Той и съпругата му Кейт вече са говорили по въпроса и са решили, че, ако това се случи някой ден, те биха оказали пълна подкрепа на децата си, особено заради ролята им в обществото и публичното внимание върху тях.

"С Катрин говорихме много за това, за да сме подготвени. Комуникацията е много важна", категоричен е принцът.

В миналото Уилям също е засвидетелствал своята подкрепа за ЛГБТ общността, като се снима за списание Attitude през 2006 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл