Принц Хари Английски

Чудо невиждано във Великобритания! Принц Хари, наследник на короната, вече не е най-популярният принц Хари на Острова! Задмина го един нападател, коронясан като футболния император. Хари Кейн. Или казано иначе Принц Хари Английски. Спасителят на футболната чест на Албиона.

Хари Кейн, капитанът на Англия, вкара двата гола, с които отборът едва успя да победи Тунис с 2:1 на старта на световното първенство. Не бяха най-красивите, но едни от най-важните в кариерата на нападателя на „Тотнъм“. Паднаха от общо шест метра разстояние. Но вторият бе скъпоценен – дойде във втората минута на добавеното време. За последно английски футболист бе вкарал два пъти в един мач на мондиал през далечната 1990 година и отново срещу африкански съперник. Великият Гари Линекер тогава запази английската чест за победата с 3:2 след продължения над Камерун в четвъртфинала в Италия.

Кейн бе избран за капитан точно преди мондиала. Ако някой се е питал защо, асът на „Тотнъм“ даде отговорите. Защото е лидер. Защото е хладнокръвен, когато е напрегнато. Защото кара останалите да се вдигнат. И защото вече го няма за треньор Рой Ходжсън, за да кара своята деветка да бие корнерите. Кейн винаги има идея какво да направи. И когато съдията даде четири минути продължение, нападателят просто знаеше къде да застане и как да се измъкне от опеката.

Няма съмнение, че Англия бе по-добрият отбор на арената във Волгоград. Но и начинът, по който нападателите пропускаха чисти положения, бе като за световно. Джеси Лингаард и Рахийм Стърлинг се провалиха пред вратата, което би коствало много повече срещу по-силен от тунизийците съперник. В защитата пък Кай Уокър направи абсолютно излишно нарушение, а от дузпата африканският тим изравни.

Дълги години на големите първенства Англия имаше проблем с втория гол. Рядко стигаше до него, а първият често не бе достатъчен. Сега англичаните имаха шест точни удара само през първото полувреме. С подобна статистика могат да се похвалят, поглеждайки чак в първия си мач от Мондиал '66 срещу Португалия. Най-накрая феновете на „трите лъва“ могат да кажат, че отборът им е започнал турнир със силен мач.

Английският селекционер Гарет Саутгейт пусна най-младия титулярен тим в историята на отбора от световното през 1962 година насам. Факт – Англия най-накрая има талантливи силни играчи и не робува на „стари пушки“ по подобие на отколешния враг Германия.

„Трите лъва“ минаха през коварния мач от групите. Сега им предстои дуел с аутсайдера Панама, който трябва да узакони класирането на осминафинал. Чак накрая в Калининград ще е дербито срещу Белгия за първото място в групата. „Червените дяволи“ взеха преднина в головата разлика с 3:0 над Панама.

Хари Кейн и белгиецът Ромелу Лукаку пък са двама от претендентите за „Златната обувка“ с по два гола. Гонят Кристиано Роналдо, вкарал хеттрик срещу Испания. Другите двама играчи с по две попадения са руснакът Денис Черишев и острието на „Ла Фурия“ Диего Коща.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят