Принц Хари официално представи новата си изгора и критикува медиите за тормоза, на който я подлагат

Принц Хари потвърди, че актрисата Меган Маркъл е новата му изгора в изявление от двореца Кенсингтън, в което той критикува медиите за "вълната от насилие и тормоз", на които са подложили приятелката му, предава Би Би Си.

В обръщението принцът казва, че с Меган са заедно от няколко месеца и "не е редно г-ца Маркъл да е обект на подобно отношение".

В изявлението се казва още, че принцът рядко взема отношение към подобни "измислени истории", но "през последната седмица ситуацията преминала границите".

В последните дни редица вестници излязоха с първи страници с истории за актрисата, известна с ролята си на Рейчъл Зейн от сериала "Костюмари".

В изявлението на принц Хари се казва: "Неговата приятелка Меган Маркъл е била обект на вълна от насилие и тормоз".

Част от историите за Меган са станали публично достояние -  клеветата  на предна страница на национален вестник, расистките и сексистки изказвания в социалните медии, както и коментарите в статии.

Принцът разказва и за други случаи на тормоз, които останали скрити от обществеността, но били оскърбителни за Меган и нейното семейство. "Съдебните битки, с които да предпазят семейството си от клевети в медиите, опитите на майката на Меган да се прибере в дома си, преминавайки през фотографи  и репортери, които незаконно се опитвали да нахлуят в къщата на семейството, последващите разговори с полицията, както и неспазване правото на лична свобода на приятелите, колегите и близките на Меган ."

В изявлението си принц Хари казва, че е обезпокоен за безопасността на приятелката си и е дълбоко разочарован от неспособността да я защити.

В заключение той казва, че е наясно, че според медиите това е цената, която Меган трябва да плати, но той не е съгласен с това, защото въпросът не е игра, а правото на личен живот на двамата.

 

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица