Природоматематическата гимназия във Велико Търново чества 45 г.

Профилираната природоматематическа гимназия „Васил Друмев” във Велико Търново навърши 45 години. Празникът бе отбелязан с тържество, провело се в голямата зала на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”.

Заместник-кметът на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова приветства и поздрави училищното ръководство, педагогическия екип, учениците и служителите от името на кмета Даниел Панов.

„С особен респект, в този празничен ден ще потвърдим, че Природоматематическата гимназия „Васил Друмев” безспорно се утвърди като престижен учебен център, който успешно съчетава традициите и иновациите и е еталон за качествено образование във Велико Търново”, подчерта Снежана Данева-Иванова.

От името на кмета Даниел Панов и Община Велико Търново на ППГ „Васил Друмев” бе подарен ваучер за закупуването на мултимедийно устройство. Подаръкът бе връчен от Снежана Данева-Иванова и бе приет от директора на школото Ангел Гушев.

Тържеството събра стотици настоящи и бивши учители и възпитаници на Природоматематическата гимназия. Сред многобройните гости бяха председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, както и директорът на общинската образователна дирекция Пенка Игнатова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование