„Приста Ойл Груп“ изцяло собственост на Бобокови

Бизнесмените си върнаха пълния контрол над дружеството след обратно изкупуване на 30% от капитала

Мажоритарните акционери на "Приста Ойл Груп" - бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови, си върнаха пълния контрол над дружеството след обратно изкупуване на 30% от капитала. Досега делът се притежаваше от инвестиционния фонд ADM Capital и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), които го придобиха през 2012 г. В резултат на настоящата сделка предприемачите си възстановиха 100% управлението над групата бeз минopитapнo yчacтиe нa фoндoвe зa дялoви yчacтия и дpyги финaнcoви пapтньopи. Сделката е финансирана от УниКредит Булбанк, като лимитът на отпуснатия кредит е 50 млн. евро.

Делът се притежаваше от ADM Capital и ЕБВР

„Приста Ойл Груп“ е холдингова структура, чиято сфера на дейност обхваща акумулаторния бизнес, производството и търговията на моторни и индустриални масла, греси, специални течности и други.

„Европейската банка и ADM Capital се включиха в изключително важен момент за нашата компания. Благодарение на тях успяхме да стабилизираме фирмите си. С тази сделка за обратно изкупуване периодът на преодоляване на трудностите и кризата отмина. Сега предстои развитие", заяви пред журналисти Пламен Бобоков, председател на съвета на директорите на „Приста Ойл Холдинг“ АД.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес