Присъда за ученик, ударил с юмрук медик от Спешна помощ

Снимка: Архив

20-годишен ученик от Нова Загора бе осъден за причиняване на лека телесна повреда на фелдшер от Центъра за спешна помощ в града - съобщиха от Районния съд.

Поредната агресия предизвика много коментари и обществен отзвук. На 20 януари предиобяд С.Й. и негови близки придружили възрастен родственик до Спешна помощ. Младежът се ядосал и забил юмрук в лицето на дежурния фелдшер. Бил недоволен, защото, според него, на дядо му се наложило да чака. Ескалацията на скандала бе прекратена след намесата на полицията. Извършителят бе задържан за 24 часа. Вещо лице е освидетелствало пострадалия, който в резултат на удара получил болезнен травматичен оток на дясната скула и долната челюст, с временно разстройство на здравето.

От нападателя не бе търсена административна, а наказателна отговорност за отвратителното посегателство. НК предвижда от 1 до 5 години затвор за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице при и по повод изпълнението на неговите служебни задължения. Подсъдимият ученик се възползвал от възможностите, които му дава законът, признал обстоятелствата в обвинителния акт и делото се е гледало по съкратеното производство. Размерът на наложеното му наказание е бил редуциран с една трета. Така С.Й. получил условна присъда от 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок. Определението на Районния съд в Нова Загора е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България