Притеснен шофьор издаде превоз на наркотици

Стефан Захариев - Чефо Косъма и още двама негови приятели бяха задържани с дрога в автомобил, който бил спрян за проверка от шуменски полицаи. Засечката станала в сряда към 17,50 часа, когато полицаите стопирали "Опел Астра" край Шумен.

Водачът Минчо М./27г./ от град Нови пазар, видимо се притеснил при униформените. Това ги накарало да извършат по-обстойна проверка освен на документите и на возилото. В него пък пътувал шуменците Стефан - Чефо Косъма и И.Д./20г./ от Шумен.

Резултатите не закъсняли и при последвал личен обиск в Чефо е намерен плик с около 70 гр. суха листна маса. Чефо обяснил, че това е марихуана. В И.Д. е открит плик с бяло вещество на бучки с тегло около 30 грама, за което притежателят съобщил, че е амфетамин.

Случаят е докладван на прокурор от Окръжна прокуратура в Шумен. Тримата мъже са задържани за едно денонощие. Започнато е досъдебно производство за притежание на наркотици.

Чефо е стар познайник на полицията, известен е с два аматьорски грабежа, противозаконно отнемане на автомобил и държане на наркотични вещества. Прочу се, когато опита да ограби златарско ателие и после влезе в денонощен магазин през януари 2013 г. И в двата случая насочвал оръжие срещу собствениците. Първия път срещна яростна съпротива от шуменския златар Гаро и съпругата му, която го погна с дилаф. Шофьорът Минчо пък имал 4 кражби в досието и глоба от 1500 лв. за притежание на наркотици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право