Прическите от 90-те се върнаха на мода

Карли Клос

Бела Хадид, Карли Клос и Риана са сред дамите, яхнали ретро вълната

Шантавите прически под формата на плитки, мини кокчета - тип рогчета, непригладената грива, опашките с пуснати отпред дълги кичури, косите на вълни... са фризурите, на които залагаха дамите през последните години на 20-и век. Днес те се завръщат с пълна сила наред с фибите, велурените ластици и шнолите. От Риана до Кейти Пери, Карли Клос и Бела Хадид, звездите отново небрежно прибраха косите и пуснаха тънки изправени кичури, стигащи до брадичката.

Небрежни кичури

Дали изобщо имаше някой през 90-те, който си е вързвал косата, без да остави няколко кичура да паднат небрежно покрай лицето - усукани, накъдрени или висящи свободно надолу.

Тази прическа не е подходяща за дами с по-удължени лица, но може да си я позволите, ако имате бретон, съветват коафьори.

Според експерти освободените кичури могат да се комбинират с всяка прическа: конска опашка, кок или вързаната на малки рогчета в горната част на главата коса. Напръскайте с лак и стайлингът ще изглежда толкова впечатляващ, колкото на дамите, които се разхождат по червения килим.

Събрана с ластик грива

Платненият ластик за коса беше една от основните модни тенденции през 90-те години на миналия век и почти всяко момиче притежаваше поне един. Това беше много повече от обикновен аксесоар - не просто ластик, а абсолютно удобство. И ако продължаваме да го носим само вкъщи, сега самоуверено можем да излезем и на улицата.

Коса на вафлички

Това е прическата, която всички ние познаваме и обожавахме. Косата на вафлички беше една от най-дръзките визии през 90-те и сега отново е на мода. Въпреки че ни придава вид на току-що претърпели токов удар, тази прическа винаги е била впечатляваща.

 

 

Черно и бяло

Звездни хубавици греят на календар

Сестрите Хадид, Хейли Болдуин, Карли Клос и други звездни дами украсиха новия календар на американското списание “V Magazine”, което отпразнува 20-ия си юбилей миналата година. Главни героини в календара са известни модели.

За началната страница на изданието е снимана 24-годишната Джиджи Хадид. Както се казва, тя “отваря” новото десетилетие, изгрявайки на листа за месец януари.

Автор на фотосите е известната модна фотографка Зоуи Гросман, която често работи с Ирина Шейк, Никол Кидман, Гуинет Полтроу и други звезди. Всички снимки за Календар 2020-а на “V Magazine” са черно-бели, а някои от моделите позират топлес.

Календарът е на стойност около 20 долара и е издаден в ограничен тираж - само хиляда копия ще бъдат пуснати на пазара и ще се продават в подаръчна торбичка с предстоящия пролетен брой на списанието. За корицата му е снимана австралийска актриса и продуцент Марго Роби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл