Причината за катастрофата в Египет е несъобразена скорост (СНИМКИ)

Причината за катастрофата в Египет е несъобразена скорост. Държим връзка с местните власти. Имаме и представител на място. Това заяви за в. „Труд“ Горчо Пасев, един от собствениците на туроператора „Абакс“, чиито туристи пострадаха при инцидент в Египет.

По информация на външно министерство 20 от близо 40-те пътници в автобуса са пострадали. 15 от тях са с охлузвания, а петима с фактури. Всички са отведени за преглед в болницата в египетския град Марса Алам, а лечението им се покрива от туристическите им застраховки.

Автобусът е бил част от група от 3 превозни средства, като все още не е ясно дали причината за инцидента е заради неизправност на машината или се дължи на човешка грешка. Посолството ни в Кайро е в контакт с представители на туроператора, съобщиха от Външно министерство.

Компанията „Абакс“ организира чартърни програми в Египет с посещение на курорта Хургада и столицата Кайро. На туристите се предлага още възможност за круиз по Нил, посещение на Луксор. Гмуркане в рифовете на Червено море, джип сафари из пустинята Сахара и други допълнителни екскурзии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България