Приютите за бездомни в Пловдив полупразни въпреки кучешкия студ

Дори кучешкият студ и рекордните за 21-ви век минусови температури не успяха да запълнят легловата база, която Община Пловдив осигури за бездомници и бедстващи жители и гости на града.

"Само едно от общо 10 легла е заето в пригодения за целта бивш медицинско-възстановителен център към Дома за възрастни хора "Свети Василий" на "Коматевско шосе". Въпреки ще осигуряваме не само подслон, чисти чаршафи, топла вода и топла храна, наплив от желаещи няма. Нито там, нито в Центъра за временно настаняване и в приюта на ул. "Радко Димитриев", където също има свободни легла, не можем да вкараме никого насила", коментира зам.-кметът на Пловдив по социалната политика Георги Титюков.

Той допълни, че най-тежките случаи на болни или измръзнали бездомници, потърсили подслон, се пренасочват към двете общински болници - "Свети Мина" и "Свети Пантелеймон". В тях в момента са настанени 11 души, които социалните работници намерили по спирки и подлези в града. "Готови сме да реагираме адекватно на всеки сигнал на пловдивчанин за техни съседи или самотни възрастни хора, които в момента стоят на студено, и да им предложим подслон и топла храна", декларира кметът на Пловдив Иван Тотев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони