Приятели от „Рома“ не се искат на жребия

Двама близки приятели от терена не се поискаха на жребия за четвъртфиналите на Шампионската лига. Еузебио ди Франческо и Винченцо Монтела играха дълго заедно в „Рома“, а във вторник вече триумфираха в паметни мачове.

Ди Франческо изведе „Рома“ на четвъртфинал в Шампионската лига след 1:0 над „Шахтьор“ (Донецк). А Монтела хвърли бомбата със „Севиля“, отстранявайки „Манчестър Юнайтед“ - 2:1.

„Говорих с Ченцо преди няколко дни и му казах, че и двамата ще продължим – разказа Ди Франческо. - Съгласихме се, че не се искаме на жребия в петък. Трябва да се срещнем на финала. Разбира се, това е на шега. „Рома“ е много амбициозен клуб, трябва да запазим баланса си. Каквото и да се случи в петък, ще ни чакат битки с велик отбор.“

Един Джеко отново бе героят на „Рома“. Само след седмица голмайсторът ще дойде с националния отбор на Босна и Херцеговина за мач с България в Разград. Сега пак Джеко вкара единствения златен гол за „Рома“.

„Не искам аплодисменти за мен – каза босненецът. - Целият отбор ги заслужава. Не напуснах „Рома“ през лятото именно заради нощи като тази. Направихме нещо, което клубът не успява вече цели 10 години. За нас е чест, че ще се мерим с най-добрите седем в Европа.“

„Джеко е нашият диамант!“, възкликна защитникът Алесандро Флоренци.

След отпадането на Италия от световното първенство, гордостта на Апенините в Европа оцеля. Освен „Рома“ и „Ювентус“ е на четвъртфинал. Последният европейски шампион от страната е „Интер“ през 2010 година с Жозе Моуриньо на треньорския мостик.

„Рома“ успя да пребори истинско проклятие – четири пъти поред губеше от „Шахтьор“, включително с 1:2 в първия мач преди 3 седмици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят