Приятел в нужда се познава

Лозан Панов

Редица медийни публикации констатираха двойния стандарт в медиите и в обществото. Данъкоплатците поискаха оставката на Цветанов, но не поискаха оставката на Лозан Панов, който също е служител на обществото. Неговата заплата я плащаме всички ние, защото съдебната система е държавна. Тя не е частна собственост на олигарси или на политико-икономически кръгове.

За огромно съжаление съдия номер 1 се държи като служител на подсъдим бизнесмен и неговата сенчеста групировка. Става дума за скандалния Иво Прокопиев, чийто медии през миналата седмица сложиха чадър върху разкритията за непазарно придобития имот на семейство Панови, почти подарен им от техните кумове – „Артекс“ и семейство Мирянови.

Прокопиев заповяда: На амбразурата се появи зетят на Румяна Бъчварова (началник на премиерския кабинет) - Росен Босев. Босев бе натоварен от работодателя си в „Капитал“ Прокопиев да изфабрикува статия-опровержение на разкритията за Панов, все едно той е част от пресслужбата на ВКС. Всъщност Росен Босев е не само журналист от „Капитал“, той влиза и в „Антикорупционния фонд“, който атакува Цветанов. Следователно Прокопиев е активирал „Антикорупционния фонд“ да удари Цветанов и защити Лозан Панов.

И това не е за първи път. Не веднъж медиите на Иво Прокопиев играят роля едновременно на щит срещу разкритията за закононарушенията на Лозан Панов и на бухалка, омаскаряваща всички дръзнали да критикуват председателя на ВКС. Нещо повече – „Капитал“ бе медията, до която съпругата на Панов („Черният лебед“ според Христо Иванов) изпрати нецензурното си и изпълнено с цинични квалификации писмо, ругаещо магистрати, депутати, журналисти.

Накратко казано: Панов в нужда Прокопиев познава. И обратно. По следните причини:

- През декември 2015 г. Панов организира малоброен съдийски протест срещу промените в Конституцията, защото не се получи инициираната от Прокопиев и реализирана от проксито му Христо Иванов съдебна псевдореформа, целяща да отстрани неудобния главен прокурор.

- Година и няколко месеца по-късно Панов отново обслужи Прокопиев, подкрепяйки предизборно политическите му проекти (участие в митинг, събитие с Лаура Кьовеши)

- Панов участва дейно в партенката ЦУМ-гейт по заповед на Прокопиев, който е бесен на повдигналата му малко по-рано обвинение прокуратура.

- Панов се намеси в делото Иванчева, която е част от политико-икономическия кръг „Капитал“. По същото време председателят на ВКС прокара тълкувателно решение, за да спаси незаконно придобитото от Прокопиев имущество.

И днес Прокопиев си връща услугите, осъществявайки мисия „Да спасим редник Панов". Защото:

1. Лозан Панов му е важен, през третата инстанция ще минат както наказателните дела на Прокопиев, така и производството по конфискацията.

2. Двамата са част от един задкулисен политико-икономически кръг, участниците в който знаем от 3 години. Странно защо медиите не говорят на обществото за него.

3. Панов и Прокопиев трябва да докажат, че са недосегаеми и разполагат с огромно медийно влияние, което е солиден инструмент за моделиране на общественото съзнание.

Сигурното днес е едно – Панов няма да подаде оставка докато Прокопиев го брани, а Прокопиев няма да бъде осъден докато Панов е на поста. Вече обяснихме защо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари