Приятел на алпиниста Боян Петров: Чака го връх Еверест, ще се възстанови

"Познавам го много добре, помагали сме си много, познавам неговия дух. На пролет през 2017 г. го чака връх Еверест и Боян ще се възстанови”, каза пред БТВ неговият приятел и колега алпинист Атанас Скатов.

Приятели на алпиниста се събраха днес пред ВМА да изкажат подкрепата си. „Цялата общност се молеше много силно за Боян, както и широк кръг от обществото. Всички го подкрепяха, за да прескочи трапа”, каза неговият колега Борислав Сандов.

По думите му новината за инцидента е била шокираща за всички, защото Боян е преживявал далеч по-страшни моменти в живота си.

Пред ВМА беше и неговият дългогодишен приятел и колега Стоян Бешков. Именно той изпраща Петров на летището при всяка негова експедиция. „Боян оставя при мен завещанието си, всичко е премислено, защото винаги може да има и нежелани последствия”, каза той.

Пожеланията на Бешков към Петров винаги са едни и същи: „Пожелавам му да се върне жив и здрав и да не поема непремерени рискове”.

„Боян е преминал всякакви премеждия, разминавал се е на косъм със смъртта. Когато разбрах за този инцидент веднага си помислих най-лошото, но познавайки Боян от 30 години знаех, че ще го преодолее и този път”, каза проф. Павел Стоев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България