Приятел на загиналия в Солун българин: Семейството му се нуждае от подкрепата на държавата

btr

Тоско Бозаджийски беше изключително момче. Целият му съзнателен живот беше отдаден на "Ботев" Пловдив и той ще остане завинаги в паметта ни. Настояваме за справедлив процес и наказание за виновниците, причинили смъртта му. Това заяви Михаил Манолов от УС на Клуба на привържениците на пловдивския клуб, по БТВ.

28-годишният българин почина в Солун след сблъсъци между запалянковци на футболния "Арис", побратим с "Ботев", и местния враг ПАОК. Впоследствие беше блъснат и от автомобил.

Манолов обясни, че от "Арис" и "Ботев" са изпратени официални писма до гръцките институции. Отделно са подготвени и писма на гръцки, български и английски, които ще бъдат разпратени до съответните органи. Освен това от "Арис" са предложили и гръцки адвокати да помогнат на семейството на Тоско Бозаджийски. По думите му са се появили сведения отпреди няколко дни, че има шанс случаят да бъде потулен.

"Тук не става въпрос за футболно хулиганство, а за предумишлено убийство. Единият от арестуваните е син на вишестоящ гръцки полицай, който се занимава с борбата срещу футболното хулиганство", подчерта той. Според него подобни случаи се прикриват и в България.

Манолов обясни, че към момента семейството на загиналото момче се нуждае най-вече от подкрепата на държавата, която да помогне в установяването на реалните причини за смъртта.

Приятелят на починалия сподели, че се познавали от 12 години. По думите му Тоско се занимавал с хореографиите на отбора, но и с най-различни каузи. "Всяка година на Коледа даваше подаръци на деца и ученици. Занимаваше се с много благотворителни инициативи. Потърсиха го дори във връзка с нов филм за "Христо Ботев", разказа той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България