При закрити врата се гледа обжалването на мярката“арест“ за полицайката Розалина Кьосева

При закрити врата се гледа делото по обжалването на мярката „задържане под стража“ на дознателката Розалина Кьосева, която се прочу с престъпване на закона заради любов към криминално проявен. Мярката арест и бе наложена от Районен съд, но адвоката и обжалва на по-горна инстанция-Окръжен съд.

Тя отново бе доведена под конвой и с белезници на ръцете. Розалина отново бе непоклатима пред медиите, ходи с високо вдигната глава и дори не прави опити да крие лицето си.

Делото се гледа на затворени врата заради използването на СРС-та.

Тричленен състав, председателстван от съдия Красимир Аршинков, ще решава дали има основание за изменение на задържането й под стража.

Розалина Кьосева бе задържана миналата седмица след спецакция на Вътрешна сигурност и прокуратурата. Тя е обвинена в четири престъпления.

Първото е за престъпление против правосъдието, изразяващо се в това, че като разследващ полицай по досъдебно производство срещу криминално проявено лице тя е бавила съзнателно провеждането на разпити и очни ставки.

Срещу Кьосева е повдигнато обвинение за длъжностно престъпление и лично укривателство. Според събраните доказателства от разследващите тя е предупредила приятеля си Владимир Бойчев, че срещу него има европейска заповед за арест. Той е осъден на 6 години затвор в Гърция за фалшиви пари. Тя не само го предупредила,но и му носела храна в тайната квартира,където Бойчев известен с прякора Боклука се укривал.

И още, полицайката е правила 5 пъти искания в затвора за разпит на криминално проявено лице, без да има участие по досъдебното производство, за да се среща с изгората си. В хода на разследването са използвани СРС-та, а в килията на Бойчев в затвора в Бобов дол е намерен телефон,за който прокуратурата заявява,че тя му го е дала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право