При полицейска акция са задържани четирима души за разпространение на наркотици в Русе

наркотици

При полицейска акция в Русе са задържа четирима души за разпространение на наркотици, изети са пособия за пакетиране и наркотични вещества, съобщават от МВР.

В хода на операцията, първо са задържани двама русенци /на 26 и 34 г./, непосредствено след като закупили марихуана от С.М. /34 г./. При извършени претърсвания на три адреса, ползвани от 34-годишния дилър, служителите на реда намерили и иззели общо около 1100 грама марихуана, електронна везна, мобилни телефони и пособия за пакетиране.

В хода на разследването криминалистите задържали още един мъж от Русе - А.Л. /37 г./. На адрес в село Обретеник, ползван от него, са открити и иззети около 1350 грама марихуана, а при претърсване в дома му в Русе - мобилни телефони, компютър и електронни везни.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а, ал.1 от НК.

Повдигнати са обвинения срещу С.М. и А.Л., които са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата.

Специализираната полицейска операция, насочена срещу разпространението на наркотици на територията на областния град, е проведена на 30 и 31 януари от служители на ОДМВР – Русе. Операцията е реализирана от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, съгласувано с Окръжна прокуратура – Русе.

Работата по изясняването и документирането на престъпната им дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право