При спецоперация на ГДБОП са иззети близо 900 мастербокса контрабандни цигари

Близо 900 мастербокса контрабандни цигари са иззети при спецоперация на служители на ГДБОП

Близо 900 мастербокса контрабандни цигари са иззети при спецоперация на служители на ГДБОП, съобщават от МВР.

Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура. Подробности по разследването оповестиха главният секретар на МВР гл.комисар Георги Костов, директорът на ГДБОП гл.комисар Ивайло Спиридонов и администрътевният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешов.

В процеса на оперативните действия, предприети след получен сигнал, е задържана престъпна организирана група, занимавала се с контрабанда на цигари. По първоначални данни групата от седем души, сред които и двамата й лидери,  е действала от началото на 2016 г.

В склад, в кв. "Слатина", са намерени близо 900 мастербокса цигари от различни марки. Контрабандната стока била  маскирана в пакети с памперси. Една част от откритото количество фалшифицирани цигари се произвеждат в рамките на страната. По този начин се нанасят щети и на наши производители.

По това дело ще се работи на по-късен етап, по линия на контрабандата, обясни Иван Гешев, административен ръководител на Специализираната прокуратура по време на брифинг във връзка с неутрализиране на две организирани групи за контрабанда на цигари в особено големи размери и оръжие. Той уточни,

Гешев коментира, че 7 лица са привлечени, като обвиняеми - 2 са за ръководители и са задържани за 72 часа.

Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на групата продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право