Пробация за младеж обиждал, плюл и лиснал горещо кафе в лицето на продавач

Нападнатият бил с намалено зрение на двете очи близо три седмици

Обществено порицание и пробация получи 22-годишен младеж от ромската махала в Търговище, който псувал и наплюл продавач на бензиностанция, а после лиснал горещо кафе в лицето му, нанасяйки му лека телесна повреда.

Хулиганството е станало към 22,30 часа на 29 ноември миналата година. Тогава 32-годишният служител на обекта станал жертва на агресията, заради забележка клиентът да престане на прибира пакетчета захар, което направил на два пъти, демонстративно изсипвайки панерчето в джобовете си.

При първото си посещение в обекта Р.М. купил три кафета и прибрал всичката захар, оставена за клиентите. Продавачът не му направил забележка, за да не влиза в разправии. Клиентът се върнал отново и пак взел кафе. Видял, че панерчето отново е заредено и пак почнал да тъпче джобовете си. Тогава 32-годишният продавач вече реагирал със забележка и последвали обидите, с наплюването и лисването на горещото кафе в лицето му.

Спешна помощ откарала пострадалия в болницата, а клиентът побързал да изчезне. Бил открит по записите от камерите в обекта и задържан.

На служителя на бензиностанцията били причинени:”..повърхностни изгаряния по клепачите на двете очи, по гърба на носа към корена му и в областта на двете скули, с епителни лезии на двете роговици, в следствие на термично изгаряне на роговицата и конюнктивалния сак, намалено зрение на двете очи в първите дни, възстановено напълно за около три седмици, които са му причинили временно разстройство на здравето, неопасно за живота”, пише в споразумението, което Р.М. сключил с прокуратурата.

Наказанието, което му е наложено е задължителна регистрация по настоящ адрес с два пъти седмично подписване и срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца. Предвидено е и обществено порицание, което трябва да се изпълни чрез прочитане на споразумението по радиовъзела в Търговище.

Младежът трябва да плати и 296 лв. разноски по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право