Пробация за хулиган, буйствал и трошил в търновски хотел

Снимка: Архив

Обиждал служителките, ударил с юмрук човек от персонала

Хулиган, който вече е осъждан, се споразумя с прокуратурата и получи наказание пробация за вандалска проява във великотърновски хотел.

На 25 юни тази година Г.Б.Г. счупил стенна лампа с две осветителни тела, монтирана в коридор на втория етаж на хотела, разбил входната врата на стая, изцапал 15 кв.м. тапети и извадил електрически контакт в същата стая, унищожил и стационарен телефонен апарат, с което причинил на собственика имуществени вреди на обща стойност 312,10 лева. Вандалът буйствал и обиждал намиращите се в хотела служителки и крещял: „Тука сте се събрали четири курви !". На всичко отгоре ударил с юмрук в гърдите един от служителите.

Заради деянието Районен съд Велико Търново е наложил на подсъдимия задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година с периодичност два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година, както и включване в курсове за професионална квалификация, програми за обществено въздействие за срок от една година.

На Г.Б.Г. е наложено и наказанието обществено порицание, което да бъде изпълнено чрез разлепяне текста на споразумението на табло за обяви в сградата на Община Велико Търново за срок от един месец.

Подсъдимият Г.Б.Г. трябва да заплати сумата в размер 514.60 лв. в полза на държавата по сметка на Районен съд – Велико Търново, представляваща направените по делото разноски, както и 5.00 лв. държавна такса в случай на издаване на изпълнителен лист.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право