Провалът на транспортния проект ощетил пловдивчани с 8,2 млн. лв.

Пловдивчани са ощетени от провала на транспортния проект поне с 8,2 млн. лв., платени на испанската фирма изпълнител за неработеща електронна система за таксуване, декларира местният лидер на ДСБ Йордан Иванов. Депутатът от РБ Атанас Атанасов пък се закани да сигнализира управляващия орган на ОП "Регионална развитие" за нередностите около транспортния проект на града под тепетата, който трябваше да стартира още на 31 декември 2015 г.

"Парите са платени, работата не е свършена и по този начин общината е ощетила пловдивчани с 8,2 млн. лв. и то в нарушение на договора. До момента никой не е поел отговорност за това, че транспортният проект не работи, въпреки че е отчетен като завършен пред МРРБ", допълва Йордан Иванов.

Според него и съпартийците му Община Пловдив е допуснала още 2 нарушения - сама си е вързала ръцете, подписвайки документи за свършена работа и сега не може да претендира за неустойки от фирмата изпълнител в размер на 82 000 лв. на ден, което прави почти 5 млн. лв., а освен това е излъгала държавата, че целият договор е изпълнен в срок и пълен обем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони