Провеждат кръгла маса за войната по пътищата

Форумът ще се проведе на 18 юли в парламента

На 18 юли в Народното събрание ще се поведе кръгла маса, на която ще бъдат обсъдени пътната безопасност и предложението за новия Закон за движение по пътищата. На форума ще бъде дискутиран и проблемът с мотористите, които превръщат булевардите в писти, съобщи варненският депутат от ГЕРБ Нели Петрова, чиято дъщеря загина преди 6 години, блъсната от моторист на „Осми Приморски полк”.

„Мотористите са нагли и се мислят за безсмъртни. Повечето от тях карат със скрити номера. Така КАТ няма как да ги установи и залови и се получава омагьосан кръг”, обясни народната представителка. До нея имало много изпратени сигнали от граждани на Варна за бясното препускане на мотори по булевардите по всяко време на денонощието.В 10 ч.сутринта в понеделник моторист хвърчеше на задна гума, даде пример Нели Петрова.Спрямо джигитите на пътя ще има драконовски мерки. Само така ще се справим с незаконните гонки, които тормозят варненци, каза депутатът от ГЕРБ Павел Христов. Според него е добре да се обособят писти за тези ,които легално искат да си вдигат адреналина и няма да пречат на никого.

Варненските депутати отчетоха работата си от началото на мандата до сега.Според народната представителка д-р Емилия Милкова все по-тревожна е тенденцията с отпадане на ученици от училище. За двете предходни години броят им в страната е 21 170. Правителството ще вземе спешни мерки и през август ще бъдат ангажирани кметове, местна власт, директори, социалните служби и ГРАО за съставяне на списъци на подлежащите за училище и за издирването им. При отпор от страна на родителите ще бъдат налагани санкции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България