Проверили 18 клуба за секс робини (обзор)

89 жертви на трафик спасени от Интерпол

При операция “Тезей” в 8 държави са арестувани 72-ма трафиканти на хора

Задържани са 9 обявени за издирване у нас

Проверени са съдържателите, персонала и посетителите на 18 нощни заведения в София и други градове. Установено е, че в някои от тях се предлагат секс услуги и три от баровете са затворени. Спасена е секс робиня, карана насила да проституира. На Дунав мост в Русе са открити 36 кг хероин, скрити в тайник в лек автомобил. Заловени са общо 9 издирвани, един от които имал присъда за наркотици, а полицаите го заловили преди поредната му сделка с дрога.

Това са резултатите за България от проведената от 6 до 19 декември международна операция на Интерпол под кодовото име “Тезей”. В нея са участвали още полицаите от Северна Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Босна и Херцеговина, Албания и Молдова, а тя е ръководена от оперативен щаб в централата на Интерпол в Лион. За две седмици в големите градове, по гарите и летищата, както и по граничните пунктове между тези страни, е имало засилени проверки на хора и автомобили.

Общо при операцията са арестувани 72-ма трафиканти на хора, 167 контрабандисти. Открити са 2000 нелегални мигранти, 1500 фалшиви паспорта и други лични документи. Иззети са 30 кораба и 200 надуваеми лодки, с които се превозвани преселници. Открити са много наркотици и оръжия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право