Проверка по случая "Пелов" назначил вътрешният министър

"Ние сме били на крачка да заловим Пелов преди това убийство. Така се случва. Както каза един колега - малшанс сме имали да не сме ние и се е получило убийството. Според мен е добре, че убиецът не е направил по-големи бели". Това заяви в Бургас МВР министърът Валентин Радев, по повод престрелката в Ботев град, при която бе убит избягалия затворник Владимир Пелов.

Министърът е разпоредил вътрешна проверка по случая. На този етап той не коментира ще има ли уволнени сред служителите, докато не приклюби проверката и не се установи имало ли е пропуски. „Ще направим анализ, ще го чуете и ще останете удоветворени. Всичко ще разберете и ще оцените дали сме взели правилни мерки. За много от действията сме доволни от тези, които са ги правили. Това, което е на повърхността не е същото. Ще чуете цялата информация и тогава нека даваме оценки“, добави министърът.

По думите му, всичко, което е чул от професионалното ръководство и това, което изгледал по телевизията се разминавало доста.  "Имало е сигнали постоянно. След това видяхте какво намерихме на мястото, където той е живял – взривни вещества, ръчни гранати. Аз казах - рано или късно тези двамата по някакъв начин ще бъдат спрени да правят тези неща. И двамата са много опасни, особено Пелов. Случи се по този начин", заключи министър Радев.

Бяхме по следите и кръгът се стесняваше около тях, каза главният секретар Младен Маринов. Той обясни, че скривалището на Пелов било кошара в планината. "Беше през нощта. Търсехме хора, които да ни заведат до там, включително и горски. Ангажирахме и хеликоптер на гранична полиция и джипове с термокамери. По сигнала е действано сериозно. Всичко е проверено. Иззети са и камери от едно горско стопанство.Не мога да ви кажа конкретика, за да потвърдя, че колегите са си вършили работата с пълната отговорност. Благодаря на екипа, който работи. Критиките са безпощадни, включително и от напуснали системата. Подкрепям екипа, който работи и продължава да се работи. Лесно е да се критикува, но е трудно да се запазят професионалистите", добави Маринов.

Дали ще бъдат повдигнати обвинения на тези, които са крили Пелов, това е в правомощията на прокуратурата, коментира още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право