Проверки по адреси върнаха 107 ученици в клас в Разградско

107 деца, отпаднали от училище и градини, през миналата и тази година, са върнати в образователните звена в Разградско. Децата са възстановили посещенията си след обходите на съвместните екипи, които са направили 3999 посещения на адреси.

И в Разградско огромната част от липсващите в училище са се оказали зад граница. Такива данни имало за 2333 деца. Други 1147 от попадналите в списъка на напусналите преждевременно училище, пък вече били над 16-годишна възраст и не подлежали на задължително обучение.

Специални мерки трябва да се вземат за 158 деца. За някои от тях трябва да се установи къде пребивават сега, да се окаже помощ и подкрепа на родителите. 299 пък били с неизвестни адреси.

На заседание в областната управа на всички институции, ангажирани с връщането на децата в училище, е отчетено, че са издадени 3 акта на родителите, които не пускали децата в час или проявявали крайна незаинтересованост. Конкретните санкции трябва да се наложат от кметствата на общините, уточниха от областната управа в Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони